A Rocketbook történelme

 

2013 végén

Joe Lemay értékesítőként dolgozik a Salesforce.com-nál. Egy alkalommal elfelejtette magával vinni a jegyzeteit egy fontos megbeszélésre, emiatt a találkozó kudarcba fulladt. Ez volt az a kezdő pillanat, ami elindította a dolgokat.

2014-ben

Megoldást keresve a problémára Joe kipróbál egy sor lehetőséget: elektronikus tollat, okos jegyzetfüzetet, de egyikkel sincs igazán megelégedve. Az az ötlete támad, hogy talán egy teljesen új termék lenne a megoldás.

2014 december

Joe összefut Jak Epstein termékfejlesztő barátjával egy sörözőben, hogy együtt gondolkodjanak egy felhő szolgáltatáshoz kapcsolódó, de papír alapú jegyzetfüzetről, ami segít a jegyzetek rendszerezésében és tárolásában. Már másnapra komolyra fordult a dolog és bele is vágnak a nagy munkába.

2015 március

A 2015-ben befektetőt keresnek az első, mikrohullámú sütőben törölhető Rocketbook jegyzetfüzethez.  Jason Calacanis üzleti nagybefektető ezzel hecceli őket: “Mit gondoltok, ti vagytok a jegyzetfüzetek Elon Musk-ja? Ők mégis két millió dollárt gyűjtenek össze közösségi finanszírozásból. Az összegből megalkotják az első füzeteket és az applikációk integrációját a Google Docs-szal, Dropbox-szal, Evernote-tal, illetve az e-mail fiókokkal. Majd továbbfejlesztik a füzeteket és integrálják a Slack, Box és iCloud rendszereket is.

2015 második fele

A sikeres közösségi finanszírozás után Jake és Joe tökéletesítik  a felhasznált anyagokat és egy ügynökséget alkalmaznak a további kutatásra, fejlesztésre. Világossá válik, hogy sokkal nehezebb lesz a végső anyagösszetétel megtalálása és a tökéletes törlés véghezvitele mint azt elsőre gondolták.
Tájékoztatják a befektetőket, hogy a Rocketbook piacra dobásának az ideje csúszik a tervezetthez képest. Kapnak biztató megjegyzéseket és halálos fenyegetéseket is.

2015 december

Az eredeti tervhez képest 5 hónap csúszással kezdődik az első Rocketbook Waves-ek kiszállítása. A kutatás-fejlesztési problémák már a múlté, de a hangsúly most a gyártási problémák kijavításán valamint a kereskedői igények kielégítésén van.

2016 február

A felmerült gyártási problémák kiküszöbölése után a Rocketbook KICKSTARTER kampányba kezdett, a cég további finanszírozásának a biztosítása érdekében.

2016 április

A KICKSTARTER befektetők 4 hónappal a megígért határidő előtt kapják meg a Rocketbook Wave-jüket. A lelkesedésük határtalan.

2016 június

Az Egyesült Államokban elindul a Rocketbook website és végre bárki hozzáférhet a termékekhez.

2016 augusztus

A Rocketbook felkerül az Amazon.com-ra.

2016 szeptember

A Rocketbook egyedi kidolgozású füzetekre kap megrendelést olyan nagyvállalatoktól, mint Pepsi, Accenture, Toyota, stb. Az ügyfeleknek ajándékként, a dolgozóiknak pedig motivációs céllal adják a jegyzetfüzeteket.

 

2016 október

Jaket és Joet kiteszik az egyik nagy papírnagykereskedésből, miközben az Everlast reklámfilmjét forgatják.

2016 november

A Rocketbook a legjobban eladási adatokkal rendelkező jegyzetfüzetté válik az Amazonon.

2016 december

A Rocketbook igen népszerű ajándékká válik az ünnepi időszakban. Tévéadásba is bekerül a termék és egy héttel Karácsony előtt a teljes készletet elkapkodják.

2017 április

A Rocketbook Everlast megdönti a Wave előrendelési számait és a legsikeresebb közösségi befektetői termékké válik az iskolai/irodai termékek kategóriájában.

2017 november

Mi Magyarországon 2017 év végén alapítottuk meg az IDEAGO Kft.-t kifejezetten innovatív termékek magyarországi forgalmazására. Az első izgalmas termékek között kapott helyet a Rocketbook. Felvettük a kapcsolatot a Rocketbook Innovations Inc. -el és elindultak az egyeztetések a hazai forgalmazásról.

2018 március

2018 januárban aláírásra került a két cég közötti forgalmazási szerződés. 2018 márciusában elindul a forgalmazása a Rocketbook termékeknek.